VKON: Lava3 veelbelovend alternatief voor formaline in voetbaden

Vanwege het grote aantal koeien met Mortellaro in Nederland en de nadelige effecten van formaline […]

lava3-logo

VKON: Lava3 veelbelovend alternatief voor formaline in voetbaden

15 april 2020

Vanwege het grote aantal koeien met Mortellaro in Nederland en de nadelige effecten van formaline heeft onderzoek- en innovatiecentrum VKON onderzoek gedaan naar alternatieve middelen voor in voetbaden.

Lava3 kwam in het eerste onderzoek als veelbelovend alternatief naar voren. In tegenstelling tot formaline is het lavapoeder dier- en milieuvriendelijk is en goed uit het eerste onderzoek is gekomen. In het vervolgonderzoek Healty Hoofs gaat VKON we dit verder onderzoeken. Hierbij ligt de nadruk op de toepasbaarheid in de praktijk.

Lees meer over het onderzoek op de website van VKON.