‘We mengen 7 emmers Lava3 met één zak zaagsel. Dat bevalt goed.’

Steeds meer klanten stappen over op Lava3 los gestort, zo ook boer Kramer uit Drenthe. […]

lava3-logo

‘We mengen 7 emmers Lava3 met één zak zaagsel. Dat bevalt goed.’

26 mei 2022

Steeds meer klanten stappen over op Lava3 los gestort, zo ook boer Kramer uit Drenthe. Hij is inmiddels toe aan zijn tweede vracht los gestort lavameel en vindt het hogere vochtgehalte van dit product een pluspunt.

Toen ik het de eerste keer binnenkreeg schrok ik, want het is veel vochtiger dan Lava3 in big bags, maar later bleek het juist een voordeel want het stuift veel minder bij het strooien. In de ligbox droogt het vervolgens heel snel. Ook is het veel goedkoper voor ons, want in plaats van 8 bigbags bestellen we nu een volle vracht los gestort, dat kost de helft minder per ton. We strooien ook ruimer: we mengen 7 emmers Lava3 met één zak zaagsel. Dat bevalt goed.’